Årsberättelse 2016

Detta år utgjorde klubbens 52:a verksamhetsår sedan starten 1964.

Sollentuna Filmklubbs styrelse har under det gångna året bestått av Mats Brunberg (ordförande), Claes Deander, Göran Wedholm, Jan Lindberg, Jorge Conde och Mario León.

Klubben har under året haft 9 ordinarie möten, 5 på våren och 4 på hösten. Vi har sett en hel del film på våra klubbmöten. På tre möten träffades vi i Stockholm för att se film och äta en bit mat efteråt. Två av dessa var på Cinemateket i Filmhuset där vi en kväll såg två 16 mm filmer av Gunvor Nelson och vid ett annat tillfälle den franska filmen Dagen efter denna. Sista mötet för året såg vi Hell or high water på Filmstaden Sergel.

En kväll under våren var vi hos Omanovic Production och det var intressant att höra en del om hur bröderna Omanovic jobbar med sina produktioner. På sista mötet innan sommaruppehållet träffades vi för traditionsenlig korvgrillning vid Göran Wedholms stuga i Skepptuna.

Några korta filmer gjordes på temat Hälsa på Storträffen. Jan Lindberg gjorde en film av bilder från en Google-sökning på ordet ”hälsa” och även Mats Brunberg gjorde en form av bildspel genom att använda en funktion i mobilen för att automatiskt sätta ihop en film. Filmerna fick namnen Hälsa Google och Hälsa Xperia.

Vi gjorde en film om några tankar kring elöverkänslighet med filmat material av Bo GT Jonsson. Vi kompletterade detta med att under ett klubbmöte spela in en kort kommentar av Bo. Det blev filmen El Hälsa efter redigering av Mario León och den anmäldes sen också till Storträffen.

Filmklubben Parentesen arrangerade årets Storträff hos Ericssons i Kista med Magnus Elm-borg som konferencier. Deltagande klubbar var Parentesen, Ericssons Film- & Videoklubb och Sollentuna Filmklubb. Vi visade 2014 Ewy rides Patentwagen av Mats Brunberg, där vi fick se Ewy Rosqvist köra en prototyp av världens första bil. Vidare visade vi en reklam-film för nya Fantasmaker Brynolf & Ljung mix it up med Thomas Sekelius, Felicia Bergström… av Adi och Mak Omanovic samt följande tre Instagram/Facebook-filmer av Adi och Mak: Måndagsmöte på Omanovic Production, Jag har gjort kaffe till allihopa… och Viktigt möte för alla på Omanovic Production….

På temat Hälsa visade bland annat Östen Andersson från Ericsson en mycket informativ film om diabetes med bara närbilder. Vi visade El Hälsa av Bo GT Jonsson/klubben, Hälsa Xperia av Mats Brunberg och Hälsa Google av Jan Lindberg.

Förutom filmvisningen gjorde Magnus Elmborg en presentation av sina erfarenheter att docka en Lumix 4K kamera med professionella videoobjektiv.Förutom filmvisningen gjorde Magnus Elmborg en presentation av sina erfarenheter att docka en Lumix 4K kamera med professionella videoobjektiv.

Det bestämdes att Ericssons Film- & Videoklubb står som värd för nästa års Storträff och att temat blir Ström.

Den 3 april var några medlemmar med på en träff med Motorhistoriska Riksförbundet då vi med flera kameror dokumenterade ett föredrag av motorhistorikern Jan Melin.

Vi hoppas att klubbens aktiviteter nästa verksamhetsår kommer att engagera medlemmarna och att det sker under fortsatt trevliga arbetsformer.