Årsberättelse 2017

Detta år utgjorde klubbens 53:e verksamhetsår sedan starten 1964.

I Sollentuna Filmklubbs styrelse har under året Mats Brunberg varit ordförande och övriga ledamöter har varit Claes Deander, Göran Wedholm, Jan Lindberg och Mario León.

Klubben har under året haft 9 ordinarie möten, 5 på våren och 4 på hösten. Vi har mestadels träffats hemma hos olika medlemmar. Några möteskvällar har vi träffats på stan i Stockholm, vid ett tillfälle på kontoret hos Adi och Mak Omanovic. En kväll besökte vi Cinemateket i Filmhuset och såg den klassiska filmen Jules et Jim av François Truffaut med Jeanne Moreau i huvudrollen.

Mötestiden har annars mest ägnats åt medlemmars filmer och att prata teknik och filmidéer. På första höstmötet tittade vi på en film med gruppen "Darya & Månskensorkestern" som Mario León och Mats Brunberg spelade in under våren på Orionteatern inför en musiklansering.

Sista mötet innan sommaruppehållet träffades vi traditionsenligt vid Göran Wedholms lantställe i Skepptuna.

Vi har genom Jan Lindberg tagit hand om klubbens förre ordförande Olle Strömvalls filmutrustning och de gamla smalfilmsapparaterna gav upphov till ett lite nostalgiskt höstmöte. Samtidigt spelade vi in en film om mötet med prylarna.

Filmen om Olle Strömvalls filmgrejor redigerades av Jan Lindberg och gjordes klar strax innan Storträffen med en tanke att visa den som temafilm. Ström (som i Strömvall) var temat för året.

Ericssons Film- & Videoklubb stod som värd för årets Storträff i Kista med Kjell Hedström som konferencier. Vi deltog med den ovan nämnda musikfilmen av Mario León, Colombia med "Darya & Månskensorkestern". Från Adi och Mak Omanovic fick vi följande att visa: En introfilm till Brynolf & Ljungs show, reklamfilmerna Betser Cat, Betser Girlfriend, Crewguard och Pucko Mörk, sketchfilmerna Billiga skor, Housekeeping och Worlds biggest drone samt bakomfilmen Pucko och Pucko Mörk - behind the scenes. På temat Ström visade vi Olle Strömvalls filmgrejor.

Filmklubben Parentesen var den övriga av de tre deltagande klubbarna på Storträffen. Sammanlagt visades 23 filmer med en total speltid på 72 minuter. Det bestämdes att vi i Sollentuna Filmklubb ska arrangera nästa års Storträff och att temat blir Överraskning.

-

Vi hoppas att klubbens aktiviteter nästa år ska engagera medlemmarna och att det sker under fortsatt trevliga arbetsformer.