Klubbfakta

Sollentuna Filmklubb är en ideell förening som är öppen för alla amatörfilmare. Vi gör både spelfilmer och dokumentärfilmer. Klubben är ansluten till Sveriges Film- och Videoförbund (SFV) så medlemsskap i Sollentuna Filmklubb ger automatiskt medlemsskap i SFV. Klubben har idag 13 medlemmar från olika delar av stockholmsområdet.

Är du intresserad av att bli medlem? Klicka här!

Ungefär var tredje vecka träffas vi för att titta på film, utbyta erfarenheter, bekanta oss med teknisk utrustning mm. Ofta pågår det något filmprojekt i klubben som gör att vi behöver träffas oftare. För tillfället har vi ingen klubblokal utan träffas hemma hos olika medlemmar. I samarbete med andra klubbar i stockholmsområdet arrangeras varje år ett möte kallat "Storträffen".

Utrustning
Klubben äger en del videoutrustning, bl a mikrofoner, stativ och lampor. Utrustningen används i gemensamma filmprojekt och lånas även ut till medlemmar.

Historia
Klubben bildades 1964 efter en smalfilmskurs i Medborgarskolan. I filmarkivet finns både klubbproduktioner och filmer av enskilda medlemmar. Några av våra filmer presenteras här på hemsidan.