Nytt filmprojekt

På senare tid har vi inriktat oss mer på dokumentärfilmer i klubben och nu har vi ett nytt projekt på gång. Det är en film om Mats Brunberg och hans bilintresse. Framförallt är det Mercedesbilar som Mats sedan många år har ett speciellt intresse för. Han är aktiv i Mercedes Benz Klubben Sverige som är en medlemsförening i Motorhistoriska Riksförbundet. Bil- och filmintresset har han kombinerat i ett antal egna filmprojekt och vi har sett flera filmer i klubben om Ewy Rosqvist, stor rallystjärna på 60-talet som tävlade för Mercedes bland annat.

Jan Lindberg kom på denna filmidé, möjligen inspirerad av filmen ”Sir Opifex” – Lifetimes Dedicated to Mastery på YouTube om en italiensk veteranbilsentusiast. Vi började i somras med att spela in en intervju med Mats. Vi filmade också både från luften och marken när Mats körde ”mercan” på vägarna vid Strömsholms slott (där bilden ovan är tagen).