Klubbfilm 2008, 4 minuter, inspelad på DV

Allting har två sidor. En spelfilm om en patient, en sjuksköterska och varelser.

Patienten eller offret: Stefan Vesterberg
Sjuksköterskan eller repressiva instansen: Isabelle Norman
Varelser: Adi och Mak Omanovic

Tanken med Å andra sidan var att göra någon form av experimentfilm med lite mer avancerade trickeffekter än vi provat tidigare. En man i rullstol skulle till exempel röra sig genom en vägg. Nästan alla scener spelades in mot en enfärgad grön bakgrund så att man med chroma key-teknik kunde ge filmen en känsla av overklighet.

Filmen fick silvermedalj i SFV-festivalen 2009.

Filmteam:
Jan Lindberg, Claes Hård, Claes Deander, Sune Nyström, Mak Omanovic, Stefan Vesterberg, Juan Inga Apolinaro, Mats Brunberg, Göran Wedholm, Adi Omanovic, Mario Leon (ej med på bilden)

En del av en lada utgjorde filmstudio. Förberedelser gjordes på plats några dagar innan under ett klubbmöte. I ”studion” sattes ett grönt papper upp som bakgrund för chroma key-filmning, vilket användes i nästan alla scener. Efter en intensiv arbetsdag den 1 maj 2006 hade vi fram mot kvällen lyckats spela in alltihop.

Efter en första grovredigering gjorde Jan Lindberg det omfattande efterarbetet och filmen blev klar till Storträffen 2008. De flesta scener modifierades på något sätt i datorn för att ge en känsla av overklighet. Mycket jobb var det också med musik och ljudeffekter. Problem med skuggor och ojämn belysning av den gröna chroma key-bakgrunden gjorde dessutom redigeringsjobbet extra besvärligt och tidsödande.