Sollentuna Filmklubb är med rötter från 60-talet en av landets äldsta föreningar för amatörfilmare. Idag är vi ett tiotal filmare som gör gemensamma projekt, lär oss teknik och inte minst har kul i vårt filmskapande.


Möten

Klubbmöten har vi var tredje vecka men pågående filmprojekt kan göra att vi träffas oftare. Vi har idag ingen klubblokal utan möten sker hemma hos medlemmar.

Storträffen

Storträffen är en årligt återkommande träff i november för filmklubbar i stockholmsområdet. Deltagande klubbar visar sina senaste produktioner, varav några på ett bestämt tema. Storträffen 2023 äger rum torsdagen den 16 november. Temat är ”Planlöst”.


Utrustning

Klubben äger en del filmutrustning, bland annat mikrofoner, stativ, motorglidskena och lampor. Utrustningen används i gemensamma filmprojekt och lånas ut till medlemmar.


Historia

Sollentuna Filmklubb startade redan 1964 så vi har varit med under hela resan från smalfilm till dagens teknik. Det var efter en smalfilmskurs i Medborgarskolan som deltagarna beslutade att bilda en förening. Medlemsantalet var som störst 1984, då vi var 38 medlemmar. Läs om detta och mycket mer i denna ÅRSKAVALKAD (öppnas i ny flik).

Under de första 20 åren var det smalfilm som gällde och mot slutet av 1980-talet tog videotekniken över. Oavsett originalformat har nästan alla gamla klubbfilmer förts över till digital form och det mesta finns på YouTube. Här är en FILMLISTA (öppnas i ny flik). Ett urval presenteras under ARKIV i menyn.


Övrigt

Sollentuna Filmklubbs stadgar (pdf)

Årsberättelse för 2020 (pdf)

Årsberättelse för 2021 (pdf)

Årsberättelse för 2022 (pdf)